Om Söderåsdagen

Söderåsdagen är samlingsplatsen för Söderåsens entrepenörer som blomstrar och öppnar upp. Dagar som andas hållbarhet med aktiviteter och glädje. Gårdsbutiker, konstnärer, föreningar, aktivitetsföretag har öppet och bjuder på upplevelser för att både våra lokala besökare och turister ska upptäcka vår fantastiska ås och våra kommuner som omger den.

Söderåsdagen 2022

Under 2022 kommer vi att dela upp Söderåsdagen i fyra olika delar – det blir enklare att besöka lokala företag som ligger nära varandra. Därför kommer vi att presentera 4 olika Söderås dagar.

Andra viktiga dagar på åsen är Vandringen Dag i September, där vi går ut på en promenad på vår vackra ås. Det brukar samträffa med Kulturarvsdagen så passa på att besöka alla fantastiska kulturmärken vi har, och dessutom även Geologins Dag.

Vår mål är att bjuda er på fantastiska upplevelser från Söderåsen.

Vem / Vilka

Söderåsdagen är en gemensam satsning där alla aktörer ansvarar för sin egen aktivitet och säkerhet för den, men där vi tillsammans visar upp allt fantastiskt vi har att erbjuda.

Det är en härlig blandning av aktivitetsföretag, gårdsbutiker, föreningar och privatpersoner som ställer upp för att visa det bästa vi har att.

Här på hemsidan lyfts alla aktörer upp och hittas på den lättnavigerade kartan och i programmet. Vi vill göra det enkelt för dig att uppleva, äta och bo.

Det kommer ordnas guidningar och öppethus på olika platser.

Söderåsdagen är alla vi som under några dagar vill bjuda på unika upplevelser. Unika dagar där vi tack vara våra partners och sponsorer får denna fantastiska möjlighet.

Vision

Det är vad vi strävar efter och arbetar för på lång sikt. Det är det som får oss att tänka efter och att lyfta blicken när vi får utmaningar att lösa. Vår vision fungerar som en fyr när vi befinner oss mitt i stormen.

”Skapa och främja en hållbar och klimatvänlig besöksdestination”

Mission

Det vi gör är viktigt för framtiden och nästkommande generationer. Vi ska hjälpa aktörer i området att synas och utveckla en hållbar besöksdestination för att få en levande landsbygd som arbetar mot ett bättre klimat.

”Hjälpa och utveckla området med ett hållbart synsätt för att få en levande landsbygd mot ett bättre klimat”

Mål

Söderåsen ska upplevas av kommuninvånarna och besökare som en komplett, attraktiv och hållbar besöksdestination med många möjligheter att bo, äta, göra och uppleva. Söderåsen ska även upplevas som spännande och ligga i framkant när världen förändras. Vi ser för dagen särskilda erbjudande och prova på aktiviteter. Det är mycket som händer. Fullt med liv och rörelse utspritt över alla våra kommuner.

Verksamhetsidé

Söderåsdagen ska vara dagar då Söderåsen blomstrar och alla öppnar upp. En dagar som andas hållbarhet, aktiviteter och glädje. Gårdsbutiker, konstnärer, föreningar, aktivitetsföretag har inte bara öppet utan bjuder på massor av olika aktiviteter för att både kommuninvånare och turister ska upptäcka vår fantastiska ås och våra kommuner som omger den.

Languages »